KONTYNUACJA BLOGU ,,ALE WKOŁO JEST WESOŁO 1 .
| < Listopad 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Tagi



wtorek, 26 września 2017

Świnia

KULINARIA :

Schab faszerowany kurkami

CHWILA Z HUMOREM :

- Kochanie, przyprowadziłem nasze dziecko z przedszkola. Sam !
- Cudownie ! Jak mu damy na imię ? Nasze dziecko już chodzi do szkoły !

Znalazłam w telefonie męża kontakt : ,, bezpłatny seks ".
Z ciekawości zadzwoniłam.
Odezwała się moja komórka.
O mało z krzesła nie spadłam.
To gad !

Na plaży dla nudystów :
- Podoba mi się pani !
- Widzę.

czwartek, 14 września 2017

Dzisiaj o 13.30 na Cmentarzu Komunalnym Północnym ( Wólka Węglowa )
jest pogrzeb mojego byłego męża.
Taksówkę już mam zamówioną.
Córcia zamówiła wieniec, ale ja jeszcze kupię jakieś drobne kwiaty od siebie.
Na razie deszcz nie pada.
Jest 17 stopni ciepła.

środa, 13 września 2017

Samotnik

KULINARIA ;

Konfitury

CHWILA Z HUMOREM :

Rozmawiają dwaj biznesmeni :
- Powiem ci w zaufaniu, że moim marzeniem jest kupno domku w górach.
  Chciałbym tam spędzić resztę życia z kobietą, którą kocham.
- Co stoi na przeszkodzie, żeby tego od razu nie zrealizować ?
- Moja żona.

Szef do sekretarki, naciskając przycisk :
- Leno, dwie kawy proszę.
Głos z głośnika :
- Szefie, może mi pan dać spokój chociaż w weekend ?
  Niech pan odejdzie od domofonu !

wtorek, 12 września 2017

Na zamkowym szlaku

CHWILA Z HUMOREM :

Pracodawca na spotkaniu ze starającym się o pracę :
- Otrzymał pan pełny etat. Przez pierwsze dwa miesiące będzie pan zarabiał 2 tysiące koron.
Później pensja wzrośnie do 4 tysięcy.
- Świetnie, to ja zacznę za dwa miesiące.

Starsza pani wchodzi do kina z malutkim pieskiem na film dozwolony od 18 lat.
- Nie może pani z nim wejść na salę. To jest zakazane.
- Wiem, że moja Lulu jest młodsza, ale czy myśli pan, że komedia może jej zaszkodzić ?

Gość w restauracji zamawia wino.
- Jakie pan sobie życzy ? Białe czy czerwone ?
- Bez znaczenia. Jestem daltonistą i widzę tylko ilość.

Patryk ma jaki

Wczoraj nie wychodziłam z domu. Co chwilę padał deszcz.
W nocy lało.
Dzisiaj nie zapowiada się lepiej.
Mam nadzieję, że do czwartku się wypada, bo przecież mam pogrzeb.

poniedziałek, 11 września 2017

Ptaki

KULINARIA :

Kotlety z mortadeli

Mie dość

- Sierioża, bywają w twoim życiu okresy, kiedy nie pijesz ?
- Oczywiście.
- I czym się zajmujesz w tym czasie ?
- Zakąszam.

Emeryt do emeryta :
- Mam 75 lat, a czuję się jak student.
- Co, do dziewczyn cię ciągnie ?
- Nie, pieniędzy na jedzenie brakuje.

- Dlaczego kobiety w dniu ślubu ubierają się na biało ?
- Żeby mąż od razu mógł stwierdzić, czy pasują do obudowy pralki, lodówki i mikrofalówki.

09:18, hanula1950
Link Komentarze (1) »
niedziela, 10 września 2017

Łyska

KULINARIA :

Jaja w majonezie

Tagi: kulinaria
10:32, hanula1950
Link Dodaj komentarz »
sobota, 09 września 2017

co kraj, to obyczaj

CHWILA Z HUMOREM :

- Panie doktorze, ciągle mi się wydaje, że jestem ćmą.
- To niech pan się zwróci do psychiatry, a nie do mnie.
- Szedłem do niego, ale u pana paliło się światło.

Rekin widzi surfera żeglującego na fali i myśli :
- Ale smaczna ta kanapka. Z bułeczką i serwetką.

NASA udowodniła ostatnio,
że odległość Ziemi od Słońca
jest taka sama jak Słońca od Ziemi.

KULINARIA :

Faszerowany kabaczek


 

piątek, 08 września 2017

Ryczy czy mruczy

KULINARIA :

Zupa krem z czerwonej soczewicy jest przygotowywana
i podawana w domach we wszystkich regionach Turcji.
Soczewica jest bardzo cennym warzywem strączkowym
- zawiera dużo białka, błonnika, węglowodanów złożonych, potasu, wapnia, magnezu i witaminy B.
Warto ją włączyć do swojego menu.

Krem z czerwonej soczewicy

Składniki:                       

120 g czerwonej soczewicy,      

5 szklanek wody,      

1 cebula,      

 

1 marchew,      

2-3 ziemniaki (opcjonalnie),      

2 łyżeczki soli,      

2 łyżeczki suszonej papryki,      

3 łyżki masła,      

2 łyżki mąki pszennej,      

1 łyżka przecieru pomidorowego,     

liście świeżej mięty 

Sposób przygotowania:

Umyć i osuszyć soczewicę.
Gotować w litrze wody, rondlu na małym ogniu, bez przykrycia.
Usunąć pianę perforowaną łyżką.
Startą marchew, posiekaną cebulę i ewentualnie pokrojone w kostkę ziemniaki
doprawić solą i papryką, wymieszać i dodać do zupy.
Przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Następnie schłodzić i zmiksować.
Na patelni roztopić masło, dodać mąkę i mieszać do uzyskania jasnozłotej konsystencji.
Dodać do zupy przecier pomidorowy, zasmażkę i wymieszać.
Podgrzewać krem przez 5 minut, ciągle mieszając.
Podawać na gorąco posypaną posiekanymi liśćmi mięty.

Wakacje się skończyły

Wczoraj umarł mój były mąż.
Miał 71 lat.